Proste i lekkie danie. Składników jest niewiele, a mimo to kaszotto smakuje wyśmienicie. Do tego wykonanie zajmuje niewiele czasu.
Porcja wystarczy dla dwóch osób osób. Smakuje i na ciepło i na zimno.
Składniki: woreczek kaszy pęczak, brokuł, 200 g pieczarek, garść prażonego słonecznika (można kupić gotowy np. w Lidlu), łyżka startego twardego sera, ząbek czosnku, pół cebuli, oliwa do smażenia, łyżka sosu sojowego, przyprawy do smaku.
Kaszę ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Brokuł gotujemy osolonej wodzie. Kroimy pieczarki.
Pokrojoną cebulę i wyciśnięty przez praskę czosnek podsmażamy, następnie wrzucamy na patelnię pieczarki i podsmażamy. Po chwili wsypujemy kaszę, dodajemy sos sojowy, przyprawy i smażymy chwilę, aby wszystko się połączyło o ogrzało. Na koniec dodajemy podzielone na cząstki brokuły, starty ser i słonecznik. I gotowe – może się delektować.
(Przeczytany: 3 razy)
Prosimy o komentarz z Twoim prawdziwym imieniem i nazwiskiem.