Pyszna i prosta do wykonania. Dobrze się przechowuje w pojemniku w temperaturze pokojowej. Migdałową nutellą można posmarować maślane bułeczki na śniadanie lub dodać ją do wypieków.
Przepis:
Składniki: 100 g migdałów w płatkach, 100 g białek czekolady, pół puszki skondensowanego mleka.
Wykonanie: Płatki migdałowe uprażyć na patelni lub w piekarniku pilnując, aby się nie przypaliły. Następnie zmielić je malakserem, do uzyskania gęstego kremu / masła. Masa powinna być miękka, tłusta i gładka. W międzyczasie czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać skondensowane mleko i mieszać intensywnie, aż całość się połączy. Następnie do masy czekoladowo-mlecznej przełożyć utarte migdały i całość zmiksować. Nutellę przełożyć do słoiczka i odstawić do zastygnięcia.
(Przeczytany: 1937 razy)
ależ to musi niesamowicie smakować….
Kapitalny pomysł 🙂 Cos dla takiego łasucha jak ja 😀
Jest naprawdę pyszna. Polecam!