Przepis pachnący Toskanią. Przygotowanie tego specjału nie zajmuje więcej niż 20 minut.
Przepis:
Składniki: 250 g makaronu farfalle, czyli kokardek, 100 g wędzonego łososia, nieduża szalotka, 30 g masła, 125 ml słodkiej śmietany, surowe żółtko, 2 łyżeczki brandy.
Przygotowanie: Ugotuj makaron al dente. Podczas gotowania makaronu zrób sos. Sos najlepiej zrobić w większym garnku, aby można było łatwo wymieszać go z makaronem.
Najpierw pokrój szalotkę w kosteczkę i zeszklij ja na maśle. Dodaj pokrojonego w paski łososia i chwilę duś mieszając. Następnie dodaj śmietanę i brandy. Do garnka z sosem śmietanowym dodaj ugotowany makaron, żółtko, biały pieprz i sól. Zamieszaj i farfalle są gotowe do zjedzenia. Smacznego!
(Przeczytany: 2819 razy)
Prosimy o komentarz z Twoim prawdziwym imieniem i nazwiskiem.