Szybka i prosta przekąska. Można ją zjeść na drugie śniadanie lub kolację. Dobrze smakuje z orzechami pistacjowymi.
Przepis:
Składniki: jedno dojrzałe awokado, paczka prostokątnych słonych krakersów, sok z cytryny do skropienia awokado, sól i biały pieprz do smaku.
Wykonanie: Awokado przekrój na pół, wyciągnij pestkę, obierz i pokrój na małe kawałki. Skrop sokiem z cytryny, aby nie ściemniało. Następnie rozgnieć kawałki awokado widelcem i dopraw do smaku solą i pieprzem. Biały pieprz jest lepszy, bo nie widać czarnych drobinek na kremie. Nakładaj krem na krakersy. Najlepiej zjeść przekąskę natychmiast po przygotowaniu, bo odstawiony krem może ściemnieć. Przekąska dobrze smakuje z orzechami pistacjowymi.
(Przeczytany: 1464 razy)
Prosimy o komentarz z Twoim prawdziwym imieniem i nazwiskiem.