Bardzo lubię makarony i dlatego uważam spaghetti za niezłą propozycję na obiad.
Przepis:
Składniki: 250 g makaronu spaghetti, 250 g mięsa mielone z łopatki, mała cebula, ząbek czosnku, 3 pieczarki, mały kartonik przecieru pomidorowego (250 ml), 5 łyżek oliwy z oliwek, przyprawy (bazylia, lubczyk, pieprz, sól).
Wykonanie: Makaron ugotować al dente.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę, czosnek obrać i pokroić w plasterki. Zeszklić je razem i przełożyć do miseczki. Pieczarki obrać, pokroić w grubą kostkę, usmażyć i przełożyć do osobnej miseczki. Mięso usmażyć na patelni intensywnie mieszając. Dodać cebulę z czosnkiem i pieczarki, dodać przyprawy i dusić 5-10 min. Wyłożyć na talerze razem z makaronem i sosem.
Ps. Do przygotowania zapiekanki wykorzystałam produkty pakowane w kartoniki Tetrapak (przecier pomidorowy) , które dostałam od Streetcom w ramach kampanii „Zamiast konserwantów”.
(Przeczytany: 673 razy)
Prosimy o komentarz z Twoim prawdziwym imieniem i nazwiskiem.